Programa de familia voluntària. Visat J1

  • Col·legis de titularitat pública.
  • Generalment situats en petites comunitats locals per tot el país (sense opció a triar destinació).
  • L’alumne assisteix a classes als matins com un estudiant oficial més.
  • A la tarda es realitzen activitats extra acadèmiques i esportives.
  • Allotjament en família local voluntària.
  • Poden arribar les dades d’escola i família a l’últim moment i pot desestimar-se la inscripció a finals del mes d’agost.

Les retallades pressupostàries dels últims anys han disminuït molt el nombre de visats J1 (un visat especial, que només ho faciliten les organitzacions reconegudes pel Departament d’Estat dels Estats Units) i per tant el nombre d’estudiants estrangers que poden beneficiar-se d’aquest tipus de programes. Tot i això per tot el país és un orgull poder comptar a la seva comunitat amb estudiants provinents de molt diferents països que no només seran ambaixadors dels Estats Units per a tota la vida, sinó que enriquiran a la seva escola i a la seva població amb el seu diferent bagatge cultural i les seves experiències.

Els requisits de participació
Per a la realització d’un any acadèmic en col·legi públic, són molt més rigorosos que en els col·legis privats. S’han de reunir una sèrie de condicions mínimes:

– Únicament poden inscriure’s estudiants entre 15 i 18 anys.
– S’ha de tenir un nivell d’anglès raonable.
– Es realitzarà una prova de nivell prèvia parlada i escrita a cada participant.
– Un adequat expedient acadèmic és imprescindible.
– S’han d’acceptar totes les normes que figuren en el manual/específic d’aquest programa.
– És necessari inscriure’s en aquests programes amb molta antelació.

Garantia de qualitat
L’any escolar als Estats Units està totalment regulat per la legislació nord-americana mitjançant l’Agència Estatal CSIET (Council on Standards for International Educational Travel). Aquest organisme estableix els estàndards de qualitat i supervisió.
Les organitzacions nord-americanes col·laboradores són membres acreditats de ple dret del CSIET i han estat designades pel Departament d’Estat nord-americà per emetre els visats (J1) obligatoris per a la realització d’aquest curs.

Mai estaràs sol/a
Durant tot l’any tindràs al teu costat a molta gent. A més de la família americana, els teus amics i els professors de la High School, l’organització nord-americana t’assignarà un coordinador per ajudar-te en tot el que necessitis.

Sistema educatiu
La majoria de les High School estructuren el seu any acadèmic en semestres.
El primer semestre va des d’agost fins a desembre, i el segon, de gener a juny.
Hi ha alguns centres que distribueixen el seu curs en 3 quarters (avaluacions) i uns altres utilitzen un sistema de blocs.
Respecte a les assignatures que s’ofereixen, les opcions són variades: pots tenir alguna assignatura obligatòria exigida pel col·legi, i hauràs d’inscriure’t en les exigides pel Ministeri d’Educació per a la convalidació dels teus estudis. Una vegada compleixis aquests requisits podràs triar les que prefereixis fins a sumar el nombre obligatori en el qual l’escola et farà matricular.
Tindràs el nostre assessorament a tot moment per fer el teu curs convalidable segons els paràmetres que fixa el Ministeri, però no existeix la garantia absoluta que això es produeixi. Pensa que malgrat tenir un complet assessorament, els primers dies seran bastant complexos, ja que a més d’adaptar-te a una nova vida hauràs d’estar molt pendent del teu procés de matriculació comprovant que les assignatures i el grau en el qual t’has inscrit es corresponen a l’exigit.

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close